Áprilisban is folytatódik a szépkorúak ingyenes moziprogramja

Megfojtott virágok

Megosztás

Április 28-án Martin Scorsese westernjét, a 2023-ban bemutatott Megfojtott virágok című történelmi drámát nézhetik meg a miskolci szépkorúak ingyen a Salkaházi Plusz – Szépkorúak filmklub keretében.

A Leonardo DiCaprio főszereplésével készült film megtörtént eseményeken alapul, az amerikai őslakos oszázs törzs történetét dolgozza fel, akik a területükön talált kőolaj révén mesés gazdagságra tettek szert, de jöttek a nyerészkedők, akik ezt a vagyont igyekeztek maguknak megszerezni.

Április 28-án délelőtt 10:00-től, illetve délután 14:00-től nézhetik meg az érdeklődő szépkorúak. A filmvetítések helyszíne a Rákóczi utcai Művészetek Háza, annak is Béke és Uránia termei.

A vetítést a Miskolc város szociálisan rászoruló polgárainak támogatására létrehozott .Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány szervezi, kuratóriumi elnöküknél, Szegedi Juditnál lehet telefonon keresztül jegyet igényelni, hívják a +36 70 395 2618-as telefonszámot. A jegyeket április 22-én 9:00 órától vehetik át az érdeklődők a Városháza aulájában, a Hunyadi utcai bejáratnál.

Májusban az Igazából szerelem, júniusban pedig az Aquman és az elveszett királyság című filmeket mutatják be a Salkaházi Plusz Program keretében, melyet kimondottan miskolci szépkorúaknak talált ki az önkormányzat.

Megfojtott virágok – új, magyar nyelvű előzetes

Országos bemutató: 2023. október 19. A David Grann nagysikerű bestsellere alapján készült „Megfojtott virágok” az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, és az olajból meggazdagodott oszázs indián nemzet tagjainak sorozatos meggyilkolását meséli el; egy sor olyan brutális bűneset krónikája, mely az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete volt.

A Megfojtott virágok előzetese

Tavaly év végén emelte meg a városvezetés a Salkaházi program konkrét anyagi juttatásait is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek